Kategoria: Dania obiadowe (strona 1 z 14)

Gołąbki w kapuście pekińskiej

Co to był za szalony miesiąc! Kompletny brak czasu na cokolwiek związanego z blogiem. Po cichu liczę że teraz nastąpi zwolnienie tempa, co zaowocuje w nowe przepisy na blogu. A już dziś przychodzę do Was z przepisem na gołąbki w kapuście pekińskiej.

Czytaj dalej

Okra w pomidorach i mały życiowy update

Za każdym gdy na blogu nastąpi przerwa w publikowaniu przepisów mam nieodpartą potrzebę wyjaśnienia Wam w kilku słowach co się działo. Tym razem przychodzę z małym życiowym update’em i świetnym pomysłem na szybki obiad warzywny. Okra w pomidorach na przełamanie ciszy będzie idealna!

Czytaj dalej

Fit lazania pełna warzyw

Często piszę, że lodówkowe resztki są najlepszą inspiracją do nowych dań. Tak też i tym razem po przeglądzie lodówki wszystkie resztki trafiły na patelnię i powstała fit lazania.

Czytaj dalej

Chlebek pita- moje domowe wypieki

Nie wiem czy też tak macie ale wypiek domowego chleba, bułeczek, bagietek daje mi niesamowitą satysfakcję. Pomimo, iż można znaleźć w sklepach chlebek pita z dobrym składem to postanowiłam przygotować go samodzielnie w domu.

Czytaj dalej

Świąteczne przepisy SmakUli

Czas świątecznych przygotowań przed nami, a tym samym zaczynamy poszukiwania przepisów by dopiąć nasze menu. Przychodzę więc z pomocą i podrzucam świąteczne przepisy na dania które do tej pory pojawiły się na blogu. 

Czytaj dalej

Jak zjadać więcej warzyw jesienią- buddha bowl

Latem często sięgamy po świeże warzywa i owoce dostarczając tym samym wielu witamin i minerałów do naszego organizmu. Gdy przychodzi jesień świeże warzywa zamieniamy na zupy czy duszone lub pieczone warzywa. Lecz wiadomo że wraz z obróbką termiczną warzywa tracą dość sporą część witamin. Zatem pojawia się pytanie jak zjadać więcej warzyw jesienią? Świetnym sposobem jest buddha bowl czyli tzw. miseczka rozmaitości. Czytaj dalej

Starsze wpisy

© 2019 SmakUla

Theme by Anders NorenGóra ↑