Typowo mięsny obiad w 20 minut? Polecam roladki drobiowe w cukierkowej oprawie. Ich przygotowanie zajmie Ci niewiele czasu a podczas pieczenia znajdziesz również chwile dla siebie. Mamy więc chyba obiad idealny- pysznie przy niewielkim nakładzie pracy i czasu. Zatem kompletujemy listę produktów i do dzieła, roladki drobiowe czekają na wyciągnięcie ręki!
Składniki, których potrzebujesz:
- 5 plastrów piersi kurczaka
- 5 pasków czerwonej papryki
- 4-5 suszonych pomidorów
- 3-4 brykiety szpinaku
- tarty ser wędzony lub mozzarella
- sól, pieprz, czosnek
Sposób przygotowania:
Plastry z piersi kurczaka wybijamy oraz przyprawiamy solą i pieprzem. Każdy plasterek smarujemy rozmrożonym szpinakiem, posypujemy tartym serem wędzonym lub mozzarellą oraz pokrojonymi suszonymi pomidorami. Na koniec dokładamy paseczek papryki, zawijamy roladki i owijamy ścisło folią aluminiową. Roladki drobiowe w cukierkowej oprawie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180ºC na 30 minut. Do tego ulubiona suróweczka i pyszny obiad gotowy.
W przypadku tego przepisu folia aluminiowa odwala kawał roboty za nas, przede wszystkim ogromnym plusem pieczenia roladek w foli aluminiowej jest:
- duża soczystość mięsa drobiowego,
- eliminacja wykałaczek i kombinowania jak tu zrobić aby roladka po upieczeniu nadal miała wszystko na swoim miejscu,
- estetyczny wygląd przed i po upieczeniu.
Zachęcam do wypróbowania foliowego patentu i podzielenia się swoim ulubionym roladkowym nadzieniem.
Pozdrawiam
SmakUla.
Dodaj komentarz