Kategoria: Śniadania (strona 1 z 4)

Placki kokosowe- śniadaniowe smaki

Lubię zacząć dzień na słodko. W tygodniu najczęściej pojawia się owsianka lub amarantusanka z owocami a w weekendy rozpoczynam placuszkowy raj 😉 Moim faworytem do tej pory były placki bananowe, ale że ostatnio kupiłam mąkę kokosową postanowiłam poeksperymentować i tak powstały placki kokosowe. Czytaj dalej

Podziel się...Share on FacebookGoogle+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail to someone

Jajka na Wielkanoc z białą kiełbasą – szybka przystawka

Jajko, biała kiełbasa, chrzan- chyba każdy z nas z tymi właśnie produktami kojarzy święta Wielkanocne. A gdy wszystkie te składniki połączymy w jednej, szybkiej przystawce, otrzymamy jajka na Wielkanoc idealne! Czytaj dalej

Podziel się...Share on FacebookGoogle+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail to someone

Mleko migdałowe domowej produkcji

Dostępne w sklepach mleka roślinne nie zachwycają składem a przy tym trzeba się naszukać zanim trafi się coś godnego uwagi. Sklepowe mleko migdałowe a może raczej jego cena zwala z nóg! Z pozostałymi roślinnymi mlekami nie jest lepiej, więc może rozsądniejszym i przede wszystkim bardziej ekonomicznym wyjściem będzie domowa produkcja?
Czytaj dalej

Podziel się...Share on FacebookGoogle+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail to someone

Domowe bułeczki śniadaniowe w 5 krokach

Witajcie w Grudniu! Miesiącu pełnym magii, blasku świec i lampek choinkowych, miesiącu przepełnionym czerwienią, zielenią i złotem, miesiącu nadzwyczajnej krzątaniny kuchennej. Grudzień zawsze kojarzył mi się z zapachem różnych wypieków tworzących miłą, domową atmosferę. Nie ma chyba nic przyjemniejszego niż zapach wypiekanego pieczywa. Domowe bułeczki, chleb, bagietki z chrupiącą skórką, chyba nie ma osoby która nie lubi tego zapachu? Czytaj dalej

Podziel się...Share on FacebookGoogle+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail to someone

Jajka z szynką parmeńską na Wielkanoc

Jak Wielkanoc to muszą być i jajka! Dziś bardzo proste jajka z szynką parmeńską. Czytaj dalej

Podziel się...Share on FacebookGoogle+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail to someone

Ciasto drożdżowe z kruszonką – najprostszy przepis ever!

Domowe ciasto drożdżowe z kruszonką przez dłuższy czas pozostawało poza moim zasięgiem. Wynikało to poniekąd z ogromu pracy i czasu jaki należy poświęcić, a także trochę z obawy przed zakalcem, bo wiadomo z drożdżowym ciachem trzeba obchodzić się bardzo delikatnie. Jak to się stało, że ciasto drożdżowe z kruszonką okazało się najprostszym ciastem jakie kiedykolwiek piekłam? Cały sekret tkwi w genialnym i banalnie prostym przepisie, który dziś zdradzę również Wam! Czytaj dalej

Podziel się...Share on FacebookGoogle+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail to someone

Domowa bagietka na 3 sposoby- śniadanie walentynkowe

Nie jesteśmy do końca zwolennikami Walentynek.  Nie wychodzimy tego dnia na uroczyste kolacje, nie idziemy do kina, nie robimy sobie prezentów, lecz również nie mamy nic przeciwko osobom, które akurat tego dnia świętują. Wychodzę z założenia, że każdy dzień na świętowanie swojego szczęścia i miłości jest dobry, a już tym bardziej każda okazja jest dobra aby zjeść coś pysznego! Zastanawiając się chwilę nad romantycznymi momentami zatrzymałam się na pikniku w Paryżu z butelką wina, bagietką, serami i widokiem na wieżę Eiffla. Może nieco filmowa sceneria, przerysowany romantyzm i pora roku niezbyt łaskawa na pikniki ale przecież odrobinę Francji zawsze mogę przenieść na nasze śniadanie walentynkowe. Czytaj dalej

Podziel się...Share on FacebookGoogle+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail to someone

Placki jogurtowe z jabłkiem

Weekendowe śniadania na słodko to już chyba taka nasza mała tradycja. Gdy tylko mam wolny weekend staram się przygotować choć jedno śniadanie na słodko, z górą owoców lub świeżo wyciśniętym sokiem z pomarańczy. Dziś wybór padł na placki jogurtowe z jabłkiem. Czytaj dalej

Podziel się...Share on FacebookGoogle+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail to someone
Starsze wpisy

© 2017 SmakUla

Theme by Anders NorenGóra ↑