Kategoria: Śniadania (strona 1 z 5)

Lemoniada brzoskwiniowa „brzoskwiniada”

Coś nowego, coś pysznego, idealnego na ochłodę podczas lata! Lemoniada brzoskwiniowa świetnie orzeźwia i zaspokaja pragnienie. Czytaj dalej

Podziel się...Share on FacebookGoogle+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail to someone

Domowa granola- śniadaniowe smaki

Latem moją śniadaniową owsiankę na ciepło najczęściej zastępuje jej kuzynka czyli domowa granola z jogurtem. Do tego świeże, sezonowe owoce i mogę zaczynać dzień!  Czytaj dalej

Podziel się...Share on FacebookGoogle+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail to someone

Placki kokosowe- śniadaniowe smaki

Lubię zacząć dzień na słodko. W tygodniu najczęściej pojawia się owsianka lub amarantusanka z owocami a w weekendy rozpoczynam placuszkowy raj 😉 Moim faworytem do tej pory były placki bananowe, ale że ostatnio kupiłam mąkę kokosową postanowiłam poeksperymentować i tak powstały placki kokosowe. Czytaj dalej

Podziel się...Share on FacebookGoogle+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail to someone

Jajka na Wielkanoc z białą kiełbasą – szybka przystawka

Jajko, biała kiełbasa, chrzan- chyba każdy z nas z tymi właśnie produktami kojarzy święta Wielkanocne. A gdy wszystkie te składniki połączymy w jednej, szybkiej przystawce, otrzymamy jajka na Wielkanoc idealne! Czytaj dalej

Podziel się...Share on FacebookGoogle+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail to someone

Mleko migdałowe domowej produkcji

Dostępne w sklepach mleka roślinne nie zachwycają składem a przy tym trzeba się naszukać zanim trafi się coś godnego uwagi. Sklepowe mleko migdałowe a może raczej jego cena zwala z nóg! Z pozostałymi roślinnymi mlekami nie jest lepiej, więc może rozsądniejszym i przede wszystkim bardziej ekonomicznym wyjściem będzie domowa produkcja?
Czytaj dalej

Podziel się...Share on FacebookGoogle+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail to someone

Domowe bułeczki śniadaniowe w 5 krokach

Witajcie w Grudniu! Miesiącu pełnym magii, blasku świec i lampek choinkowych, miesiącu przepełnionym czerwienią, zielenią i złotem, miesiącu nadzwyczajnej krzątaniny kuchennej. Grudzień zawsze kojarzył mi się z zapachem różnych wypieków tworzących miłą, domową atmosferę. Nie ma chyba nic przyjemniejszego niż zapach wypiekanego pieczywa. Domowe bułeczki, chleb, bagietki z chrupiącą skórką, chyba nie ma osoby która nie lubi tego zapachu? Czytaj dalej

Podziel się...Share on FacebookGoogle+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail to someone

Jajka z szynką parmeńską na Wielkanoc

Jak Wielkanoc to muszą być i jajka! Dziś bardzo proste jajka z szynką parmeńską. Czytaj dalej

Podziel się...Share on FacebookGoogle+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail to someone

Ciasto drożdżowe z kruszonką – najprostszy przepis ever!

Domowe ciasto drożdżowe z kruszonką przez dłuższy czas pozostawało poza moim zasięgiem. Wynikało to poniekąd z ogromu pracy i czasu jaki należy poświęcić, a także trochę z obawy przed zakalcem, bo wiadomo z drożdżowym ciachem trzeba obchodzić się bardzo delikatnie. Jak to się stało, że ciasto drożdżowe z kruszonką okazało się najprostszym ciastem jakie kiedykolwiek piekłam? Cały sekret tkwi w genialnym i banalnie prostym przepisie, który dziś zdradzę również Wam! Czytaj dalej

Podziel się...Share on FacebookGoogle+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail to someone
Starsze wpisy

© 2017 SmakUla

Theme by Anders NorenGóra ↑