Typowo mięsny obiad w 20 minut? Polecam roladki drobiowe w cukierkowej oprawie. Ich przygotowanie zajmie Ci niewiele czasu a podczas pieczenia znajdziesz również chwile dla siebie. Mamy więc chyba obiad idealny- pysznie przy niewielkim nakładzie pracy i czasu. Zatem kompletujemy listę produktów i do dzieła, roladki drobiowe czekają na wyciągnięcie ręki!

Składniki, których potrzebujesz:

  • 5 plastrów piersi kurczaka
  • 5 pasków czerwonej papryki
  • 4-5 suszonych pomidorów
  • 3-4 brykiety szpinaku
  • tarty ser wędzony lub mozzarella
  • sól, pieprz, czosnek

Sposób przygotowania:

Plastry z piersi kurczaka wybijamy oraz  przyprawiamy solą i pieprzem. Każdy plasterek smarujemy rozmrożonym szpinakiem, posypujemy tartym serem wędzonym lub mozzarellą oraz pokrojonymi suszonymi pomidorami. Na koniec dokładamy paseczek papryki, zawijamy roladki i owijamy ścisło folią aluminiową. Roladki drobiowe w cukierkowej oprawie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180ºC na 30 minut. Do tego ulubiona suróweczka i pyszny obiad gotowy.

drobiowe roladki

drobiowe roladki

Drobiowe cukiereczki

W przypadku tego przepisu folia aluminiowa odwala kawał roboty za nas, przede wszystkim ogromnym plusem pieczenia roladek w foli aluminiowej jest:

  • duża soczystość mięsa drobiowego,
  • eliminacja wykałaczek i kombinowania jak tu zrobić aby roladka po upieczeniu nadal miała wszystko na swoim miejscu,
  • estetyczny wygląd przed i po upieczeniu.

Zachęcam do wypróbowania foliowego patentu i podzielenia się swoim ulubionym roladkowym nadzieniem.

Pozdrawiam

SmakUla.

[Głosów:0    Średnia:0/5]
Podziel się...Share on Facebook6Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email to someone