Znudziły Ci się wędliny, sery do kanapek? Mam dla Ciebie rybną alternatywę na smakowite weekendowe śniadanie lub kolację, dziś pasta z tuńczyka z koperkową nutą. Przepis bardzo szybki i niezwykle prosty a pyszne śniadanie wyczarujesz w kilka chwil.
Składniki, których potrzebujesz:
- 2 puszki tuńczyka
- Mała cebula
- 2 jajka ugotowane na twardo
- Pęczek koperku
- Jogurt naturalny gęsty
- Przyprawy do smaku
Sposób przygotowania:
Tuńczyka odsączamy z zalewy i przekładamy do miseczki.
Ugotowane jajka obieramy i kroimy w kostkę. Cebulę i koperek siekamy drobniutko. Składniki mieszamy, dodajemy dwie łyżki gęstego jogurtu naturalnego i przyprawiamy do smaku. Swoją pastę doprawiłam mieszanką przypraw do sałatek, wyszło pysznie.
Samo przygotowanie lekkie, łatwe i przyjemne, nie wymaga nawet wyciągania blendera.
Pasta z tuńczyka świetnie nadaję się zarówno na śniadanie jak i kolację. Osobiście często tego typu pasty serwuję w formie przekąsek podczas wieczornych spotkań ze znajomymi. Podana na chrupkim pieczywie staje się lekką, imprezową zakąską stanowiącą alternatywę dla chipsów i paluszków.
A jakie są Wasze ulubione pasty kanapkowe?
Miłego weekendu
SmakUla.
Dodaj komentarz