Znudziły Ci się wędliny, sery do kanapek? Mam dla Ciebie rybną alternatywę na smakowite weekendowe śniadanie lub kolację, dziś pasta z tuńczyka z koperkową nutą. Przepis bardzo szybki i niezwykle prosty a pyszne śniadanie wyczarujesz w kilka chwil.

Składniki, których potrzebujesz:

  • 2 puszki tuńczyka
  • Mała cebula
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • Pęczek koperku
  • Jogurt naturalny gęsty
  • Przyprawy do smaku

Sposób przygotowania:

Tuńczyka odsączamy z zalewy i przekładamy do miseczki.

skladniki pasta z tunczykaUgotowane jajka obieramy i  kroimy w kostkę. Cebulę i koperek siekamy drobniutko. Składniki mieszamy, dodajemy dwie łyżki gęstego jogurtu naturalnego i przyprawiamy do smaku. Swoją pastę doprawiłam mieszanką przypraw do sałatek, wyszło pysznie.

Samo przygotowanie lekkie, łatwe i przyjemne, nie wymaga nawet wyciągania blendera.

kanapka z pasta z tunczyka

Pasta z tuńczyka świetnie nadaję się zarówno na śniadanie jak i kolację. Osobiście często tego typu pasty serwuję w formie przekąsek podczas wieczornych spotkań ze znajomymi. Podana na chrupkim pieczywie staje się lekką, imprezową zakąską stanowiącą alternatywę dla chipsów i paluszków.

kanapki

A jakie są Wasze ulubione pasty kanapkowe?

Miłego weekendu

SmakUla.

[Głosów:0    Średnia:0/5]
Podziel się...Share on Facebook1Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest1Email to someone